Zoeken
Sluiten

De meest complete EHBO-koffer voor de horeca

Ongelukjes in de horeca zitten in een klein hoekje en het is dus belangrijk dat u een EHBO-doos aanschaft voor uw horeca aangelegenheid waarin alle nodige artikelen zitten in het geval van een verwonding.

De richtlijnen vastgesteld in de HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) zijn leidend voor alle organisaties die te maken hebben met de productie van etenswaren. Hierin is dan ook onder andere vastgesteld dat een verbanddoos in die gevallen andere producten moet bevatten dan een EHBO doos voor andere bedrijven.

Een EHBO doos voor de horeca is herkenbaar door de blauwe EHBO-koffer, terwijl de doos voor andere bedrijven een opvallend oranje kleur heeft. De inhoud van de koffers is gedeeltelijk gelijk, maar bevat ook een aantal grote verschillen.

De inhoud van de HACCP EHBO-koffer horeca

De EHBO doos voor de horeca dient dus te voldoen aan de eisen van de HACCP en bevat daarom enkele unieke artikelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauwe detecteerbare pleisters die makkelijk opvallen in het eten en met een metaalstrip te vinden zijn, artikelen speciaal om brandwonden te behandelen zoals brandgel en een kompres en waterafstotende pleisters.

Voor de rest is de inhoud vrij standaard en vindt u hier onder andere een mitella, een tekenpincet, een beademingsdoekje, gaaskompressen, zwachtels, pleisters, desinfectant en een reddingsdeken in terug. De inhoud van de Blauwe EHBO koffer is zo samengesteld dat u de meest voorkomende ongelukjes in uw horeca aangelegenheid snel en doelgericht kunt behandelen.

Enkele aandachtspunten EHBO koffer horeca

Het is van groot belang dat u als horecaeigenaar zelf de verantwoordelijkheid neemt voor de inhoud en de plaatsing van de EHBO doos horeca. Plaats deze dus op een vaste plek waar het donker is, droog en schoon en draag er zorg voor dat deze makkelijk te bereiken is voor iedereen. Ook moet de EHBO-koffer horeca altijd weer op dezelfde plaats worden teruggeplaatst. Controleer de inhoud minimaal elk jaar en eventueel vaker en vergeet daarbij ook niet op de houdbaarheid van de artikelen te letten.

Vul de koffer ook regelmatig aan. Als u deze verantwoordelijkheid liever uit handen geeft, kunt u altijd een professioneel bedrijf inschakelen die periodiek uw blauwe EHBO-koffer controleert. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar en bent u altijd zeker van een schone en complete EHBO doos. Dit is niet alleen belangrijk voor uw werknemers, maar dit is ook nog eens wettelijk verplicht en vastgesteld in de Arbowet.